International Guitar Night Szeged II.

II. Nemzetközi Gitárest Szeged

International Guitar Night

February 15, 2017 Szeged, HUN

Details

Time : 19:00
Venue : IH Event Center w. Markus Schlesinger | Stano Počaji | Tom Lumen
Address : Szeged, Felső Tisza-Part 2
Zip : 6721
Contact Website : http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/1086

TOM LUMEN egy év elteltével újra fellép az IH-ban, és ismét magával hozza külföldi barátait. Ezúttal az osztrák MARKUS SCHLESINGER-t invitálta közös turnéra, valamint a szegediek számára már ismert STANO POCAJI-t.

Tom Lument már nem kell bemutatni az IH közönségének, hiszen sokadszorra áll már itt színpadra. Az elmúlt alkalom óta 9 országban turnézott Európában, többek között szerepelt a finnországi Tampere Gitárfesztiválon, játszott Londonban, Dublinban, Belfastban, Bécsben és Berlinben. A Nemzetközi Gitáresten a készülő új albumából szólaltat meg eddig nem hallott számokat.

Markus Schlesinger az osztrák fingerstyle gitárzene legismertebb képviselője. Akusztikus gitárjával, jellegzetes füstös énekhangjával,valamint humoros történeteivel garantáltan jól szórakoztatja a közönséget. Saját kompozíciói mellett jazz, blues és különféle ismert dallamok feldolgozásait is előadja, melyeket vicces anekdotákkal fűszerez.

Stano Pocaji Szlovákia egyik legismertebb akusztikus gitárosa. Szerte a világon fellépett már évtizedes zenei pályafutása során mind szólóban, mind duóban, valamint különféle zenekari felállásokban. Megnyerő személyiségével, kedvesen humoros történeteivel és természetesen nagyszerű gitárjátékával szinte azonnal belopja magát a közönség szívébe.

Az est során a három gitáros külön-külön és együtt is a húrok közé csapnak.

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

NKA_logo_2012