II. Nemzetközi Gitárest a Füvészkertben

Nemzetközi Gitárestek a Füvészkertben

II. Nemzetközi Gitárestek a Füvészkertben

August 5, 2017 Budapest, HUN

Details

Time : 19:00
Venue : Füvészkert w. Muriel Anderson | Tom Lumen
Address : Illés utca 25.
Zip : 1083
Contact Website : http://www.fuveszkert.org

Muriel Anderson, világhírű gitárművész és hárfagitár-művész, az első nő, aki megnyerte a Nemzeti Fingerstyle Gitárversenyt az Egyesült Államokban. 11 rangos díjat nyert el a “Nightlight Daylight” c. albumával, melyen olyan nagynevű zenészekkel játszott együtt, mint pl. Victor Wooten vagy Tommy Emmanuel. A “Heartstrings” c. lemezét a Discovery űrhajóra is magával vitte a legénység.
A legendás country zenésszel, Chat Atkins-szel, is készített közös felvételt, valamint Les Paullal adott koncertet New Yorkban. Mindezek mellett Muriel az alapítója és a házigazdája a 20 éve, minden évben megrendezett ALL STAR GUITAR NIGHT® koncertsorozatnak.

Muriel egész fiatalon szeretett bele a gitárba, és minden számára elérhető stílust megtanult, kezdve az amerikai népzenétől, a bluegrass-on át a jazzig. A DePaul Egyetemen végzett zene szakon, majd a klasszikus virtuóz Christopher Parkeningnél valamint a nashville-i legendánál, Chat Atkins-nél csiszolta tovább stílusát. Négy vagy öt éves kora óta ír dalokat, szerzett már szóló hangszerre, énekhangra, kórusra és zenekarra kompozíciókat.

A koncert után exkluzív sétára invitáljuk a résztvevőket a Füvészkert igazgatója, Orlóci László professzor úr vezetésével.

Támogatói jegyárak: elővételben 2000 Ft, a koncert napján a helyszínen 2500 Ft.
Kedvezményes elővételes jegyek kaphatók:
1) a Füvészkert jegypénztárában (1083 Budapest, Illés u. 25.)
2) online a paypal fizetési rendszerén keresztül, az alábbi linkre kattintva
http://bit.ly/FuveszkertPayPal
3) átutalással
Kedvezményezett: A FÜVÉSZKERTÉRT ALAPÍTVÁNY
Számlaszám (OTP): 11708001-20549985
Közlemény: koncerttámogatás