I. Görcsöny Guitar Festival

I. Görcsönyi Gitárfesztivál

I. Görcsöny Guitar Festival

April 1, 2016 Görcsöny, HUN

Details

Time : 19:00
Venue : Community Centre w. Chris Woods Groove | Stano Počai | Tom Lumen

Első alkalommal kerül megrendezésre a Görcsönyi Gitárfesztivál április 1-én a görcsönyi Művelődési házban. A fesztiválon három nemzetközi hírű gitáros lép majd színpadra: a magyar származású Tom Lumen, Chris Woods Groove Angliából és a szlovákiai Stano Pocaji.

Tom Lumen amellett, hogy kiváló gitárjátékával szórakoztat, jókedvű, kedves történeteit is megosztja a hallgatósággal. A megannyi hazai koncert mellett már Berlin, Bécs, Pozsony és Nagyszombat közönségének is bizonyított, 2016-ban a Tampere Guitar Festival, a London Guitar Night, a Dublin Guitar Night és a Vienna Fingerstyle Festival meghívott előadója.

Chris Woods Groove az Egyesült Királyság egyik legkiválóbb szóló akusztikus gitárosa, aki nemcsak Európában egyre népszerűbb, de már az Egyesült Államokat is meghódította. Különleges, perkusszív, dallamokban gazdag gitárjátéka azonnal magával ragadja a hallgatóságot.

A szlovákiai Stano Pocaji tavaly decemberben a Budapest Fingerstyle Night-on már bizonyított a hazai közönségnek. Megnyerő személyiségével, kedvesen humoros történeteivel és természetesen nagyszerű gitárjátékával belopta magát a közönség szívébe. Évtizedes zenei pályafutása során játszott már szólóban, duóban, különféle zenekari felállásokban mind hazájában, mind pedig szerte a világon.

Az est során a három gitáros külön-külön és együtt is a húrok közé csapnak.